En declaracions a Europa Press, ha assegurat que encara no s'ha pres cap decisió, però ha remarcat: "Ningú vol deixar Sant Jordi tal qual", en referència a llibreters, distribuïdors i editors, que ja es van reunir al desembre per començar a buscar una solució.
Les possibilitats que s'estudien són ampliar la festa a la setmana anterior i reforçar la presència de llocs de venda de llibres i escriptors en les localitats més turístiques, com els pobles de la Costa Brava i la Cerdanya, ha avançat avui El Periódico.
"Totes les idees són bones", ha manifestat Comas, que no obstant a remarcat que, en realitat, a qui li correspon pronunciar és al seu successor en el Gremi d'Editors, Xavier Mallafré.
La setmana que ve es reuniran editors, distribuïdors i llibreters a la junta de la Cambra del Llibre de Catalunya per decidir què fer, encara que els dos últims gremis són més reticents a ampliar els descomptes de la Diada més enllà del 23 d'abril. L'opció de moure tota la celebració a una altra data sembla descartada.
En tot cas, no serà la primera vegada que es produeixi un Sant Jordi atípic. Des que es celebra com a dia del llibre (1930) ha caigut en Divendres Sant i Dilluns de Pasqua en set ocasions: 1943, 1951, 1954, 1984, 1999, 2000 i 2011.
El 1984 la festa es va traslladar al 27 d'abril, dia de la Mare de Déu de Montserrat, però no va tenir èxit. El 1999 i 2000 es va mantenir el dia 23, però el descompte del 10% en els llibres es va estendre a tota la setmana.