www.diariocritico.com

Es projectaran 26 títols

Arrenca a Mollerussa la quarta edició de la Mostra de Cinema i Audiovisual Català

Arrenca a Mollerussa la quarta edició de la Mostra de Cinema i Audiovisual Català

Tots competiran en les diferents categories, dividides entre llargmetratges, documentals i curtmetratges

viernes 22 de octubre de 2010, 15:16h
El Teatre l'Amistat de Mollerussa ha sigut l’escenari del tret de sortida de la quarta edició del Som Cinema, la Mostra de Cinema i Audiovisual Català. Fins al pròxim dissabte, a la capital del Pla d'Urgell es projectaran 26 títols que competiran en les diferents categories dividides entre llargmetratges, documentals i curtmetratges.

La pel•lícula que s’ha pogut veure a la inauguració del certamen ha estat 'Altres Direccions', produïda a Figueres. El director de fotografia del film, Armando Calcutto, ha explicat que la pel•lícula parla de gent que s'ha perdut tant a la seva realitat com a la seva vida personal. Calcutto també ha comentat que és el primer llargmetratge que produeixen i que esperen tenir continuïtat en aquest sector.

La inauguració del Som Cinema ha estat presidida pel president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, que ha destacat la important presència de produccions lleidatanes. Així mateix, l'alcaldessa de Mollerussa, Teresa Ginestà, ha considerat que la mostra ja és un referent a nivell de país i que aquesta està consolidada.

Respecte l'edició d'enguany, Manel Montañés ha assegurat que hi ha presència de produccions amb molta qualitat. Així ha destacat que s'han presentat més de 80 títols dels quals finalment se n'han seleccionat 26, que són els que entren a competició. Tot i la crisi econòmica, Montañés ha remarcat que els productors s'han adaptat a aquest context i que això s'ha acabat reflectint en les pel•lícules sense minvar la seva qualitat.

Som Cinema retrà enguany homenatge a l'actor Àlex Brendemül per la seva trajectòria professional en el món del cinema. L'acte es farà en la cerimònia de cloenda que tindrà lloc dissabte al mateix Teatre l'Amistat, en la qual es projectarà el curtmetratge 'Rumbo a Peor', la darrera creació com a director d'aquest actor.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (2)    No(0)

+
0 comentarios