A Kontakthof estan implicats, a més dels ballarins de la companyia, adolescents amateurs de la dansa. Aquesta recerca de complicitats es repetirà en diversos espectacles de la temporada que ve, com La meva mare i jo de Sònia Gómez i la seva mare, que tancarà gira al Mercat.
Els altres grans espectacles de la temporada 2010-2011 seran Vertical road, de Akram Khan, una coproducció inspirada en la poesia àrab i en què estan implicats ballarins àrabs i una catalana, Lali Aiguadé; Babel, de Sidi Larbi Cherkaoui , estrenat a Brussel.les, i Political mother, una obra compromesa de l'israelià Hofesh Shechter.
El director del Mercat de les Flors, Francesc Casadesús, ha explicat aquest dimarts que també s'han proposat trencar la relació espacial entre artistes i espectadors: es faran espectacles en aparcaments, rebedors de cases particulars i un cicle de dansa en moviment real per la ciutat. Mentre, la plaça Margarida Xirgu acollirà una carpa de circ.
Aquests experiments en altres espais teatrals coincidiran amb les obres del Mercat de les Flors. Des de l'agost i durant quatre mesos renovaran les instal·lacions elèctriques -que des dels anys 80 estan igual- i es deixarà bastant avançada la sala C -li faltarà l'aire condicionat-, pensada per albergar assajos i alguns espectacles eventuals.
Dansalona, un nou cicle de dansa estival
Fins i tot una habitació d'hotel es convertirà en l'escenari on Àngels Margarit faci la seva Només per a habitació d'hotel davant únicament 15 persones en cada funció. Això sí, farà sis sessions diàries durant una setmana, del 25 al 29 d'agost dins d'un nou cicle de dansa, Dansalona.
Des de mitjans d'agost i fins la Mercè, la dansa omplirà més d'una desena d'espais públics i privats de la ciutat: els quatre teatres de la companyia Focus, el Liceu, el Teatre Lliure, el Poliorama, l'Antic Teatre i el Mercat de les Flors són alguns d'ells.
A Dansalona també s'ha programat a la Camut Band, companyia de claqué que aquest dilluns va impulsar una protesta perquè el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA) els ha denegat qualsevol subvenció.
"No sé si són conscients dels nivells de creativitat que té" el claqué, ha criticat Casadesús, per a qui hi ha "un buit entre departaments de la Generalitat", perquè si bé considera que seria "més coherent" que l'Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC) doni suport a un tipus de claqué, hi ha un altre tipus al qual ha de donar suport el CoNCA.
Dansa a preu de cinema
Casadesús ha avançat que alguns de les obres de la pròxima temporada tindran entrades a preu de cinema, 10 euros, amb descomptes de fins al 50%. "Rebentem els preus per acostar-nos als joves", ha dit.
El seu pressupost de programació rondarà els 4,2 milions d'euros en la pròxima temporada, el que suposa una caiguda del 20% "a efectes reals" respecte l'any anterior. Les institucions rebaixen les seves aportacions -el Ministeri la que més-, però encara s'ha d'aprovar, al setembre, el pressupost definitiu, amb sengles aportacions. Amb aquest pressupost es remunten als d'anys previs a la creació del consorci, com 2005 i 2006.