"Tenia clar que volia que la pel·lícula acabés a Cadaqués", ha afirmat el director del film, Christian Molina, que ha explicat que feia més de quinze anys que havia escrit la història. "Quan vaig començar el film, no sabia quin seria l'escenari del principi. Però, en canvi, tenia molt clar quin havia de ser el punt culminant de la pel·lícula", ha afegit el director, que ha explicat que la importància d'aquest escenari gironí en el film està estretament relacionat amb el fet que ha viscut gran part de la seva infància en aquest poble de l'Alt Empordà. "En certa manera, Cadaqués per mi és la meva estació de l'oblit", ha afegit.
I és per aquest motiu que l'equip de direcció del film ha escollit Cadaqués per presentar la pel·lícula que s'estrenarà aquest divendres a les pantalles d'arreu de l'estat espanyol. "És una manera d'agrair la implicació de la gent", ha explicat el director.
La història narra la relació entre un vell mariner (Domingo) allunyat del mar i un jove amb problemes d'adaptació (Pau), que es coneixen en una residència geriàtrica on l'ancià està ingressat i on el jove compleix treballs socials. "Tots dos personatges estan sols, però un d'ells no ho sap", afirma Molina. El retrobament entre les dues persones de generacions diferents porta als dos protagonistes de la pel·lícula a compartir un viatge conjunt que acabarà a Cadaqués, la última parada del trajecte. "Cadaqués es converteix en l'estació de l'oblit, la última parada on tots dos personatges han d'afrontar les seves pors", diu Molina.
El títol de la pel·lícula fa referència, segons han explicat els directors, al trajecte que cada persona fa al llarg de la seva vida. "La vida és un viatge personal, i l'estació de l'oblit es aquella parada on mai volem baixar", ha dit la directora del film, Sandra Serna que ha comentat que és precisament en aquesta darrera parada del viatge "on ens assalten totes les pors". "Estació de l'oblit parla d'una por universal', ha afegit la directora.
La producció compta amb un repertori de set actors catalans, alguns d'ells coneguts per sèries televisives, com és el cas de Jordi Sánchez -protagonista de la sèrie Plats bruts-, Teresa Manresa -actriu al Cor de la ciutat- i Francesc Garrido. El paper principal de l'obra recau en mans de Fermí Reixach, un actor que ha dedicat la major part de la seva carrera professional al teatre. Pel que fa als papers dels personatges més joves, l'actor Nilo Mur interpreta a Pau i l'actriu Katia Klein -també coneguda per algunes sèries televisives- dóna vida a la néta de l'ancià, un personatge que completa el triangle relacional entre els tres protagonistes principals.
"Es tracta d'una pel·lícula petita i senzilla", ha explicat Sandra Serna que ha afegit que no volen que compateixi amb els films comercials. "És més de tipus independent", ha comentat Serna que creu que la història està feta perquè "gent de totes les edats s'hi pugui sentir identificada".
El rodatge de la pel·lícula ha durat prop de sis setmanes i ha comptat amb un pressupost d'1,5 MEUR. El film ha estat coproduït per la productora Canónigo Films i Televisió de Catalunya. Bona part de les escenes d'Estació de l'oblit s'han rodat en exteriors, entre els quals hi ha Figueres i altres paisatges de les comarques gironines.