Aquest diferencial, ha explicat Ribas, es deu al diferent concepte de gestió que tenen ambdues administracions. El Govern pensa més en personal funcionari, mentre que l'Executiu central creu en un "innovador" sistema telemàtic.
La Generalitat va traslladar a la comissió bilateral una proposta sobre el cost d'"una gestió ben feta", sobre la qual no hi ha acord entre les dues administracions, que ara han de consensuar un sistema de gestió de les ajudes i el seu cost.
"No estem d'acord amb els diners que ofereix el Ministeri d'Educació", ha dit el comissionat d'Universitats i Investigació, Joan Majó. "L'acord podria ser possible però avui estem lluny, per la qual cosa hem avaluat d'una gestió moderna, que no s'ajusta amb les primeres dades que el Ministeri ens ha fet arribar", ha concretat Ribas.
Quan s'arribi a aquest acord, ambdues administracions han de convenir una quantitat concreta de recursos i incorporar als pressupostos de la Generalitat. La gestió de les beques s'acorda anualment per conveni entre ambdues administracions, una cosa en el que ha invertit la Generalitat sense rebre finançament del Ministeri. "Tot i no tenir la competència, hem fet la feina que hauria d'haver fet el Ministeri a canvi de res", ha criticat. "Estem reclamant que el Ministeri pagui a la Generalitat la gestió d'aquests cinc anys", ha aclarit.
Entre els temes a debat hi ha la gestió de les beques de mobilitat, que "tot i sentències del Tribunal Constitucional (TC) el ministeri entén que la mobilitat dins el territori espanyol és seva".