El fons documental abasta des dels estatuts, els registres de socis, la correspondència i els llibres de comptes fins circulars i memòries, passant per la documentació relativa a les diferents seccions, passant per 7 cintes d'àudio, cartells i prop de 150 fotografies.
A l'empara de l'Arquebisbat de Tarragona, el Club de Joves es va constituir el 1965 amb un patrimoni fundacional de prop de mig milió de pessetes, aportat pels socis fundadors. L'entitat tenia la seva seu social al número 19 de la baixada de Peixateries, un espai que comptava també amb bar i biblioteca.
L'entitat estava integrada per la secció excursionista, que va arribar a adquirir un refugi a la Morera del Montsant, la secció teatral que va representar les seves obres a l'auditori de Ràdio Tarragona, la secció musical amb la Coral Boixarica, la secció cinematogràfica que programava el cineclub , i la secció esportiva amb un equip de bàsquet i un altre de ciclisme.
L'activitat de l'entitat va ser molt intensa i els seus membres van organitzar conferències, editar una revista mensual i promoure classes de català. El 1968, el Club de Joves va organitzar les actuacions a Tarragona de Guillermina Motta, Paco Ibáñez, Mariano Alberó, Xavier Ribalta, Raimon, Pi de la Serra i Lluís Llach entre d'altres. També van aconseguir organitzar les representacions teatrals, com, per exemple, de la Cuadra de Sevilla i Els Joglars.
La coordinadora de l'Àrea de Cultura, Patrimoni i Ensenyament, Rosa M. Rossell i Ángel Conesa i Emili Guillemat han signat avui el conveni de dipòsit del fons documental.
El proper dilluns, dia 21 de juny, es presentarà el llibre El Club de Joves (1965-1976). El ressorgiment de la cultura catalana i catalanista a Tarragona, de Salvador J. Rovira, editat pel Cercle d'Estudis Històrics Guillem Oliver.